Ко гаси светло у Министарству просвете?

Објавио/ла admin 17 нов 2014 Коментари су искључени на Ко гаси светло у Министарству просвете?

УДРУЖЕЊЕ ИЗДАВАЧА УЏБЕНИКА,
НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА И УЧИЛА СРБИЈЕ
Б е о г р а д

ОКРУГЛИ СТО
19.11.2014. у 12 часова

ПРЕС ЦЕНТАР
Кнез Михаилова број 6/III, Београд

ТЕМА: КО ГАСИ СВЕТЛО У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ – ЗАШТО СЕ УКИДАЈУ КВАЛИТЕТНИ УЏБЕНИЦИ

Поштовани,
Имајући у виду нагомилане проблеме и неопходност да образовање у Србији ускладимо са Европским стандардима Удружење издавача уџбеника и учила Србије је на Скупштини удружења донело одлуку да покрене одржавање округлих столова на актуелне теме сваког месеца.
У среду 19.11.2014. године учесници скупа ће суочити мишљење на следеће теме:

1. Закон о уџбеницима. Који резултати којих истраживања су дали смернице за израду новог нацрта Закона о уџбеницима? Ко је стварно аутор овог Закона?

2. Да ли ће овај предлог Закона омогућити развој и унапређење квалитета уџбеничких комплета? Да ли ће учесницима у креирању давати сигурност да својим ауторским пројектима могу да се баве дужи временски период без страха да ће нови министар донети нови Закон и потпуно нова правила, као што је то до сада било сваке 3 године?

3. Суверено је право наставника да гради свој лични методичко дидактички приступ у образовном процесу и самостално бира који ће уџбеник користити у настави. Да ли овај принцип сме да буде угрожен и зашто?

4. Стандарди квалитета уџбеника и процес одобравања – наша и европска искуства. Да ли ће овај Закон омогућити јасну, унапред познату, транспарентну и објективну процедуру бирања уџбеника?

5. Конкуренција у едукативном издаваштву – наша и европска искуства.

Позивамо Вас да нам се придружите и дате свој допринос решавању ових изузетно важних питања за наше образовање и будућност ове земље.
У новембру 2014. године Удружење издавача уџбеника обележава 10 година од оснивања, те Вас истовремено позивамо да нам се придружите на коктелу који ће бити организован након округлог стола.

УДРУЖЕЊЕ ИЗДАВАЧА УЏБЕНИКА,
НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА И УЧИЛА СРБИЈЕ
Београд, Господар Јованова 4
тел: 011-29-10- 655;063-377-155

Затворено за коментаре.

Удружење издавача уџбеника, наставних средстава и учила Србије

Господар Јованова 4,
11000 Београд
Тел/факс: 011/29-10-655
Моб. тел.: 069/377-15-22
————————————-

Copyright © 2013. All Rights Reserved. Designed by Odlican 5.